вторник, 3 май 2011 г.

Фестивал на мисловните спортове - казино Принцес София

Когато преди около месец моя приятел Игор Марковски ми писа в скайп, че организира фестивал на мисловните спортове, веднага реших че ще се включа, тъй като бях сигурен, че турнира ще е пълен и в него ще участват доста от най-добрите играчи в България, а това винаги е предпоставка за интересна игра, а и е добре човек да си сверява часовника от време на време.Турнирите, в които преобладават български играчи отдавана не са това, което бяха преди 2-3 години. Хората са се понаучили да играят, вече има голямо ядро от млади интернет и лайв про играчи, които играят много добър, агресивен покер и при всички положения не са най-желаните противници. Въпреки това, покера е игра, която постоянно привлича нови и неопитни играчи и такива не липсваха и в този турнир.

От ден 1 на турнира не си спомням много. Първата ми маса беше доста приятна, тъй като имаше 3-4 стака без стопани (сит аут), а хората, които присъстваха не бяха кой знае колко активни. Все пак успях да загубя две средно големи ръце, които изядоха 1/3 от стака ми (15000 начален) и вече нямах право на грешки. Продължих да играя внимателно, като през това време смених няколко маси. Тук искам да отбележа, че структурата на турнира беше перфектна, тъй като въпреки лошия старт, в нито един момент от ден 1, а и по-нататък, не чувствах необходимост да правя отчаяни ходове. Общо взето през целия ден 1 се движех около стартовия стак и накрая завърших с около 23 000, без да се замесвам в някакви големи ръце.

В ден 2 имаше малко повече емоции. Началото беше тегаво, нямаше карти и опитите ми да вземам блайндовете имаха променлив успех, но в крайна сметка с стака ми намаля и трябваше да мисля за удвояване, но карти нямаше. Едва когато паднах до около 10-12 ББ ми влязоха няколко ръце подходящи за ол ин и след няколко орбити стака ми се вдигна до около 25 блайнда без съпротива от противниците. Веднага след това се удвоих с АА срещу АК, имаше и още няколко средни ръце, които успях да взема и стака ми вече гонеше 80000 при блайндове 1000/2000. На масата ми беше Мозак-а, който както винаги играеше много силно и още докато бях къс направи огромен стак, а малко преди това взе много голяма ръка срещу едно момче, което колна 2/3 от стака си пре-флоп, но фолдна на флопа. Същото това момче, леко се беше тилтнало и влизаше ол ин почти всяка ръка, като по този начин вдигна стака си от 20000 на 50000 без шоудаун. Тогава на мен ми влязоха AJ, рейзнах малко и както и очаквах момчето се наби ол ин и аз го колнах. Имаше КТ и някак си сглоби стрейт на ривъра и 100000 чипа потеглиха в грешната посока.

Беше кофти момент, тъй като ставах с много добър стак и щях най-после да мога да почна да играя, но си казах, че от този турнир няма да отпадна току така и изчаках малко да се успокоят нещата преди да започна да влизам ол ин. Всъщност, въпреки че 30000 не ми изглеждаха много в този момент, това си бяха 15тина блайнда, което не е отчайващо малък стак. И така с много търпение и малко късмет, че никой не колваше когато влизах ол ин с боклуци, успях да се стабилизирам. Когато се спука балона бях един от късите стакове, влязох ол ин с по-слабата ръка - пак AJ, но успях да счупя дамите на противника и вече можеше да мисля за финална маса. На балона за финалната маса, гърка който беше на бутона ги бутна и аз платих с ТТ от малкия блайнд и ръката ми издържа срещу неговите 33.

За финалната маса имах 229 000 чипа, бях 4ти по-чипове, но имаше още 4-5 човека с подобен стак. Това преполагаше интересна игра, а не липсваха и интересни хора - Мозък-а, Трино, Бат Панко и другите момчета, за които знам че играят. Чип лидера беше от Израел, но играеше ок - въобще общо взето май нямаше слаб играч на масата. Избрах си стил на игра, който мислех че е най-подходящ за момента - тайт. Въпреки това, започнах доста добре и вдигнах стака си до окoло 350000 без шоудаун. Вече бяха отпаднали двама, когато се случи следната ръка. Всички фолднаха до мен на малкия блайнд и аз рейзнах до около 18000 (8000 ББ) с 8-9 и евреина плати. Флоп 9-9-А. Заложих 1/2 пот и получих бърз кол. Търн J и аз избрах чек, противника след кратък размисъл чек. Ривър А - възможно най-ужасната карта и разбира се аз съм чек. Противника се замисли за момент, взе една купчина чипове (100 000) и ги заложи в около 80 000 пот. Пфууу... Доста гадна ситуация, в която можех и да фолдна разбира се, но се вкарах в някакви филми че блъфира и платих. Човека показа AJ, за нът фул и надеждите ми да поема чип лидерството на масата се разбиха на пух и прах.

Все пак продължих да играя много концентрирано, не поемах излишни рискове въпреки някои игрови провокации от противниците, успях да възвърна стака си до добри нива, но след това направих една доста тъпа ръка, в която се опитах да блъфирам чип лидера (в този момент това беше Фахардин), без особен успех и отново окъсях. На блайндове 10к/20к и оставащи 5 човека, Бат Панко рейзна до 42к, Фахардин плати и аз бутнах около 180к с KQ, но се забих в асаците на Панко и така приключих на 5-то място за 7500 лева и без купа :)

Турнира беше много добре организиран, протече супер гладко, а финалната маса бе директно предавана по интернет, което беше много приятна изненада. Въобще цялата идея да се сложат турнири по покер, шах, бридж и табла на едно място е много добра, тъй като създава един добър имидж на покера. Доколкото разбрах Веско Топалов е дошъл да направи първия ход на шах турнира. Сега чакаме някой голяма покер звезда да се появи на второто издание на фестивала, което ще е в началото на Септември на Златните и купона ще е пълен.

7 коментара:

  1. Много добро класиране. Скоро ще дойде и титлата. :)

    ОтговорИзтриване
  2. gg wp
    Ще пуснеш ли някой пакет с action за SCOOP?

    ОтговорИзтриване
  3. Засега не, тъй като ще ходя в Нова Горица за Еурека другата седмица и няма да мога да играя по график. Може за втората седмица не сериите да пусна пакет

    ОтговорИзтриване
  4. Г-н Попов, за мен е чест, че давате такава висока оценка на ФМС. Не се съмнявайте, че ФМС-2 на Златните ще е още по-добър!
    Извън официалните думи:
    Радвам се, че дойде от Варна за този Фестивал. Гостоприемството е отличителната ни черта, а гостуването след три месеца ще е празник.
    На теб и хората около теб - успех на Еурека-та!

    ОтговорИзтриване
  5. Браво, Слави!
    Не те познавам, но бих искал да те познавам..следя всичко твое... Успех на Еурека-та!

    ОтговорИзтриване
  6. Денислав Михов6 май 2011 г. в 12:34

    Следващият път внимавай повече с евреите. Те не си дават парите току-така :D Това разбира се в кръга на шегата :) Много хубав блог. С удоволствие го следя и винаги с нетърпение чакам следващия ти пост :)Гледах видеата ти на микро кеш нивата и много ми харесаха, но ще можеш ли да запишеш видео и в някой малък турнир, за да видим как трябва да се мисли и в турнирите, когато сме все още начинаещи играчи :)

    ОтговорИзтриване