събота, 24 октомври 2009 г.

Биберони...

Световното за младежи до 20 години ми донесе много приятни печалби и удовлетворение като зрител - Гана беше отборът, който се открояваше с играта си и се радвам че станаха шампиони.
Днес започва световното първенство до 17 години - ако ФИФА реши да провежда състезания и в по-ниски възрастови групи, сигурен съм че Pampers и Humana веднага ще откликнат като рекламодатели...
Залагането на събития в които нищо не знаем за конкретните участници може да изглежда като чесане на хазартна краста. В случая обаче имаме предимството, че лайнсмейкърите работят със също толкова ограничена информация - резултати от 3-4 квалификационни мача и почти никакви преки впечатления от играчите.
Има и още нещо - когато става дума за толкова млади играчи, малки разлики във физическите дадености и подготовка могат да изиграят решаваща роля. Именно това дава предимство на отборите от страните с по-топъл климат - елементарен антропологически факт е, че възмъжаването при такива условия е по-ранно.
И накрая едно чисто статистическо съображение: проведените досега световни първенства в тази възрастова група се отличават с доста висока резултатност - между 2.9 и 3.4 гола средно на мач през различните години. Това е повече отколкото на състезания на такова ниво за по-възрастни играчи. Една от причините е че 17 години е много крехка възраст за футболен вратар. Освен това напоследък се играе с много бързи топки и резултатността по-принцип се повишава.

Поради всички тези съображения, мисля да играя овър 2.5 на всички 4 мача днес - предпазливо, с тенденция да кача залозите след като погледам по Евроспорт.
Pan40

3 коментара:

  1. Два от четири, като швейцарците бяха на косъм няколко пъти!

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Швейцария - Мексико 2-0
    Аржентина - Хондурас 1-0
    Бразилия - Япония 3-2
    Нигерия - Германия 3-3

    3.5 гола средно на мач, но от залозите излязох на нула... За Швейцария особено ме е яд, защото се сбъдна и прогнозата ми за вратарските грешки; как не успяха да вкарат трети гол цяло второ полувреме не знам.
    Днес съм на победа на Коста Рика заради реалната липса на конкуренция в зона Океания откъдето идват Нова Зеландия.

    ОтговорИзтриване