вторник, 15 юни 2010 г.

Следваща спирка - Лас Вегас, щата Невада!


Не беше лесно, но вече е факт - след 3 месеца ожесточен грайнд, след няколко огромни суинга, след доста нерви и перипетии, вече имам пакет за главния турнир от WSOP, включващ $10000 такса за турнира, $1200 за път и $2800 за 15 дни в любимия хотел Wynn във Вегас.

Както по-рано писах тук, Betfair пуснаха чудесна промоция, чрез която с доста игра можеше да се спечели пакет за световното без да се играят сателити, а просто на основата на генериране на рейк. Казвам чудесна, защото наистина няма сериозна зала в нета, която да дава 80% рейкбак, а комбинацията между 40% рейкбак, който получавах по време на промоцията и самия пакет правят около 80%. Лошото беше, че изискването за около $33-34000 генериран рейк за 3 месеца, беше наистина голямо и трябваше много игра както на кеш така и на ситандго. В крайна сметка, обаче, нещата се наместика по следния начин - загуби в ситандго, големи печалби в турнирите и нормален win rate в кеша. Като се прибави и рейкбак-а бих казал, че съм много доволен от крайния резултат - финансовото изражение за трите месеца беше в нормалните за мен нива, но за малко повечето работа получих пакет за WSOP на стойност $14000.

Освен това паралелно в последните 12 седмици, течеше едно отборно състезание, с доста сложни правила, които няма да обяснявам тук, но идеята беше че се играе турнир всяка седмица и се събират точки и в крайна сметка отбора с най-много точки печелеше пакети за странични събития във Вегас. Аз се обединих с двама поляци и един германец, за които знех че са добри турнирни играчи и нашия отбор накрая спечели, макар и много инфарктно само с 2 точки преднина. По-късно, когато пристигна във Вегас ще пиша, кои са страничните турнири, които ще играя.

Следващия въпрос беше визов - записах си час за американското посолство още преди да съм спечелил пакета, тъй като имаха чак за 2-3 седмици напред, поисках писмо от Betfair и се явих на интервю. Единствения въпрос, който ми зададе жената преди да ми даде 10 годишна виза, бе дали играя със слънчеви очила :) Аз от своя страна и обясних, че пред нея стои бъдещия световен шампион и че е поканена да присъства през Ноември на финалната маса.

И така - след около седмица отивам да поиграя малко покер в нелегалните клубове на Москва, а на 28 Юни летя за Вегас, където на 7 Юли е ден 1С от мейн евента, в който съм се записал да участвам.

На 2 Юли има турнир с бай ин $2500 от програмата на WSOP, в който много искам да участвам, но не съм сигурен още дали банкрола ми ще го позволи. Във връзка с това предлагам на всеки, който може да си го позволи и вярва в моите възможности, дялове от моето участие в този турнир. Минималната цена на един дял е $25 т.е. за $25 получавате 1/100 от печалбите ми от този турнир, ако има такива разбира се. Можете да купите повече от един дял естествено. Вече съм продал $250 (десет дяла) от този турнир и по всяка вероятност ще го играя, така че ако се интересувате как точно става плащането и какви са условията пишете в коментарите или на е-мейл. Ако някой пък случайно иска дялове за главния турнир, също съм склонен да продам малка част от него, но минималната цена ще е $100.

И накрая нещо красиво - любимото ми безплатно шоу във Вегас - фонтаните на Беладжио!

3 коментара: