събота, 25 септември 2010 г.

Балканския тур и разни други неща

Доста неща се случиха от последния ми блог и именно това бе причината да не пиша повече от три седмици. През това време играх два турнира на живо, прекарах известно време в две от най-красивите европейски столици – Будапеща и Лондон и поддържах високо темпо на игра онлайн, най-вече заради течащите световни серии по онлайн покер (WCOOP) в Pokerstars. Но да започнем хронологично.

В началото на септември на Златните се проведе финалния турнир от веригата Balkan Poker Tour организирана от Pokernews.bg. Якото беше, че за първи път Pokerstars пусна онлайн сателити за жив турнир в България, което ако не друго, гарантира поне 70 онлайн квалификанта т.е. добър награден фонд на турнира, който беше с вход 990 евро. Структурата също беше перфектна и аз реших да си платя входа и да играя.

Няма да навлизам в подробни обяснения на ръце, но турнирът не протече добре за мен. Нямах карти през цялото време, а когато се опитвах да проявя въображение, флопа тотално ме пропускаше, а когато пък решавах въпреки това да продължа в ръцете, се оказваше че не е трябвало. Ето пример тук.

Спомням си и последната ръка, в която в лимпнат пот с К9 видях флоп К 9 2 с две пики и след бет и два кола влязох ол ин и не можах да повярвам, когато и тримата се набиха ол ин след мен. Естествено загубих срещу сет двойки (другите двама бяха на флаш дроу) – просто един от онези турнири, в които нищо не се случваше както трябва.

Като цяло турнира беше организиран отлично и се нядявам да стане традиция. Имаше даже телевизионна маса, което беше супер изненада и с нетърпение очаквам продукцията от финала. Другия хубав момент беше, че имаше много екшън по кеш масите, най-вече поради многото Pokerstars квалификанти. В последния ден се получи една супер луда кеш игра, където въпреки, че се играеше 5/5 евро в един момент, нямаше пот под 3-4 хиляди евро. Това се случи, когато митичния бай Иван започна да рейзва всяка ръка до 100 още преди да са раздадени картите, което подлуди всички на масата, особено един пиян поляк, който търсеше и най-малкия повод да бутне двете хиляди евро пред себе си. Накрая аз му дадох повода, като бутнах моите две хиляди, на човека му се играеше комар и ми плати с АК, но загуби срещу моите QQ. Абе луда работа, но беше супер забавно и сесията приключи успешно.

Някъде по това време играх сателит за WSOP Europe и се класирах през Betfair за един от страничните турнири с вход 1000 паунда. Всъщност миналата година бях спечелил пакет за абсолютно същия турнир и спомените ми са, че беше доста турбо, тъй като се започва само с 3000 чипа и ако се обърка някоя ръка в началото, целия турнир отива на кино. Все пак нямаше как да пропусна, особено турнир, в който дават гривна на победителя, освен това в любимия ми град Лондон.

Преди това обаче реших да направя една почивка в друг любим град – Будапеща. Тук няма да се отплесвам много, тъй като смятам да напиша отделна статия за унгарската столица, като място за живеене и игра на покер. Мога само да препоръчам на всеки, който не е посещавал Будапеща да намери начин да отиде даже само за един уикенд. Атмосферата, която притежава този красив град е уникална, а гледката която се разкрива от хълмовете на Буда даже няма смисъл да се снима – просто трябва да се види. Разбира се, в кокетното апартаментче, в което бяхме отседнали имаше интернет и не пропуснах да изиграя няколко турнира от WCOOP сериите, в структурата на които се влюбих. В два от тях успях да вляза в парите, но тогава започваха да ми се случват големи нещастия и отпадах безславно. Междувременно, най-после успях да се класирам онлайн за турнир от Unibet Open серите и в началото на Октомври ще се ходи до Валенсия.

Дойде време за Лондон...

3 коментара:

  1. А през какъв сателит се класира за Унибет-а? И знаеш ли защо са променили Париж с Венеция ?!?

    ОтговорИзтриване
  2. Ами играя 30+3 евро сателит за главния сателит, който е 275+25. Трийсет евровите ги има всеки ден, а главния е в неделя и там се събират достатъчно хора за 7-8 пакета.

    Колкото до промените, незнам точно, но може да е свързано с факта, че Франция правеха някакви промени в законите за хазарта (онлайн), което може да е променило маркетинг стратегията на Unibet за тази страна. Сега гледам, че вървят сателити за Лондон, което значи, че май и Венеция отпада.

    ОтговорИзтриване
  3. Ами то Лондон звучи най-добре от всичките сякаш. Ще се пробвам на тези сателити, ама от по-ниските, пък дано имам късмет! Успех на теб сега във Валенсия! :)

    ОтговорИзтриване