събота, 9 октомври 2010 г.

Квалификации за Евро 2012: Франция - Румъния

(от блога на Betfair)

Франция и Румъния започнаха квалификациите неубедително. След обидната загуба у дома от Беларус французите все пак успяха да победят Босна като гост. При румънците равенството срещу Албания у дома бе последвано от също толкова неудовлетворително равенство като гост на Беларус.

Ранните лидери в групата - Беларус и Босна - загубиха точки вчера, което дава възможност на победителя в днешния мач да компенсира изоставането.

Дали обаче ще има победител? Франция и Румъния бяха в една група на Европейското през 2008, после жребият ги събра и в квалификациите за ЮАР 2010. И в трите мача Франция бе фаворит, и трите завършиха наравно.
Сега равенството се оценява на 3.95, Франция отново е фаворит @ 1.65, а победа на Румъния е на коефицент 6.8.

Изкушението да потърсим четвърто поредно равенство между двата съперника е голямо, но предвид ситуацията в групата този резултат няма да е задоволителен, особено за домакините. Затова ще предпочета да се доверя на една друга статистика:
Франция няма гол през първото полувреме в последните си 7 мача, като в 6 от тях резултатът на почивката е бил 0-0. В първите полувремена на последните си 12 мача французите са вкарали всичко на всичко един гол. 0-0 на полувремето е бил резултатът и в два от последните три мача между Франция и Румъния.

Точен резултат 0-0 на почивката се предлага на коефицент 2.82. По-предпазливият вариант - равенство на полувремето - е с коефицент 2.26.

Както споменах, Франция е била фаворит в последните три мача, като азиатският хандикап е бил съответно -0.5, -0.25 и -1.25. Това ще рече, че при трите равенства залози на Румъния с азиатски хендикап биха донесли две пълни и една частична печалба. Азиатският хендикап за този мач е 0.75, но пазарът на Betfair ни дава възможност да избираме линията. Бих препоръчал по-предпазливия вариант със залог на Румъния +1 @ 1.73: ще спечелите ако румънците не загубят мача, а при победа на Франция с един гол разлика залогът се връща.

Най-добър залог:
Резултат на почивката 0-0 @ 2.82
Препоръка:
Азиатски хендикап Румъния +1 @ 1.73

Няма коментари:

Публикуване на коментар