събота, 30 октомври 2010 г.

Ръгби ядове

Днес гледах Нова Зеландия - Австралия на ръгби по интернет. Беше добро предаване с много малко закъснение на сигнала, ама все пак забавя. Основно правило: ако е бавен сигнала не се залага на живо.
Последна минута на редовното време, 24-19 за Нова Зеландия, Австралия натискат за да изравнят или евентуално победят (при пълно есе) и пет секунди преди края губят топката. Коефицентът за победа на Нова Зеландия пада до 1.01 back/1.02 lay. Те веднага ритат в тъч - ако топката излезе печелят мача, защото в ръгби няма добавено време.
Виждам че топката няма да излезе и си викам Lay, lay, lay, обаче дисциплиниран - сигналът ми е бавен - дори не посегнах към мишката.
Австралия овладяха и започнаха да атакуват отново. Пак имаше възможност за lay, макар и на по-високи нива. Не всички знаят, че при изтекло време съдията не може да прекрати мача докато с топката се играе. Трябва да е "мъртва" за да свири край. Сигурно този дето е заложил на 1.02 много се е молил за последен сигнал, но напразно. Атаката на Австралия продължи към 2 минути, не броих фазите, в крайна сметка направиха пълно есе и мача свърши 24-26...
Започвам да се замислям за голяма сателитна антена и skysports. Разчетох пазара правилно (дори и при забавената картина която получавах) и щях да ѝ изкарам парите, заедно с абонамента за няколко години...

2 коментара:

  1. Pan40 здрасти, ако желаеш тази събота може да гледаме заедно мачовете в Murphys с хубаво качество и добър интернет (доколкото знам от Слави си в София ? ), миналата събота имаше невероятни емоций :)

    ОтговорИзтриване
  2. Гледах част от последното Световно в Мърфис, голям купон е наистина, макар че ако става въпрос за залози в последната минута на мача е много непрофесионално да се правят там. Интернетът е бърз, но бирите дотогава вече си казват думата :)))

    И аз като Слави се преместих във Варна и за съжаление няма да мога да се възползвам от поканата.

    Що се отнася до прогнози - мисля че Австралия ще бият Англия и 1.75 е много добър коефицент. Уелс - Южна Африка не мога да прогнозирам, защото ЮАР са с много експериментален състав. Другите мачове са много неравностойни и трябва да се мисли за хендикапите. Специално за Фиджи и Самоа е много важно какво ще е времето в деня на мача, защото на студ се разпадат. Но май ще е топло и във Франция, и в Ирландия и по-трудно ще се реша да залагам на фаворита да покрие. В събота може да пусна отделен пост като поогледам пазарите.

    ОтговорИзтриване