петък, 8 октомври 2010 г.

Два мача с нисък профил от евроквалификациите

(от блога на Betfair)

Днешните ми прогнози са за два мача, които лесно могат да бъдат пропуснати сред изобилието от евроквалификации, които предлага петъчната програма. Въпреки че големите имена в група D - Франция и Румъния - се срещат помежду си в събота, днешните мачове предлагат може би най-изгодните възможности за залог.

Албания - Босна

Албания е изненадващият лидер в групата: три от точките им дойдоха след минимална победа у дома над Люксембург, но четвъртата, спечелена като гост над Румъния, е особено ценна.
Босна спечелиха убедително като гост над Люксембург, но не успяха да спрат ужилените от Беларус французи и загубиха у дома.
Босна е лек фаворит в мача на коефицент 2.54, докато победа на Албания се предлага на 3.25. Този коефицент за победа на Босна ми се струва много изгоден. Отборът разполага с голмайстор от световна класа в лицето на Един Джеко (Волфсбург); партньорът му в атака Ибишевич (Хофенхайм) също натрупа сериозен опит в Бундеслигата. Бегович от Стоук Сити е респектиращо присъствие на вратата, а в средната линия блести Пянич от Лион.

В квалификациите за Световното албанците постигнаха победа у дома само над Малта, докато Босна впечатли с победи над Белгия, Естония и Армения и в крайна сметка достигна до плейоф. Албания ще бъде без треньора си Йосип Куже, който получи мозъчен кръвоизлив преди седмица.

Не мога да изключа равенството като възможен изход - все пак двата отбора започнаха квалификациите добре и всяка точка в повече би стабилизирала позициите им. Все пак Босна е по-качествения отбор, затова ще заложа на тях на пазара Равенството не важи на коефицент 1.75.

Мачовете на Албания през последната година дават малко голове - последните 7 мача са завършили Под 2.5, със средно 1 отбелязан гол на мач. При очакване за равен или трудна победа за гостите, логично е да предпочетем залог на Под 2.5 гола на коефицент 1.72.

Препоръки:
Равенството не важи: Босна @ 1.75
Под 2.5 гола @ 1.72




Люксембург - Беларус

Беларус загуби от Люксембург през 2007 в квалификациите за Евро 2008. Оттогава обаче отборът се развива възходящо; квалификациите за Световното не донесоха успех в групата на Англия, Хърватия и Украина , но настоящата кампания започна ударно със сензационна победа като гост на Франция, последвано от равенство у дома срещу Румъния.
Кутузов ще отсъства за този мач, но Хлеб ще бъде на линия; така или иначе силата на Беларус е в колектива, а много от по-неизвестните имена вече имат сериозен опит в Шампионската Лига, благодарение на успехите на БАТЕ Борисов.

Люксембург още се топли от спомена за победата над Швейцария през 2008 в квалификациите за Световното. Оттогава обаче няма друг успех, а загубите у дома са дори по-категорични, отколкото при гостуванията. Единственото по-сериозно име в отбора - Джеф Щрасер - се завръща за този мач, но не вярвам това да промени атмосферата на обреченост.

Беларус са безмислостни в мачовете срещу по-слаби съперници - постигнаха големи победи и като домакин, и като гост над Андора и Казахстан в предишния цикъл. Сега дори имат да отмъщават за загубата от 2007. Реалният коефицент за Беларус -1.5 на пазара Азиатски хендикап е около 1.85. Бих потърсил и разгромна победа - Някой друг на пазара Точен резултат се предлага @ 5.2

Препоръки:
Азиатски Хендикап: Беларус -1.5 @ 1.85
Точен резултат: Някой друг @ 5.2

Няма коментари:

Публикуване на коментар