понеделник, 19 април 2010 г.

Betfair Poker LIVE! Tallinn - част 4

И така дойде време за Финалната Маса. Организаторите от Betfair отново се бяха постарали да създадат много добра атмосфера - двуметровите моделки-масажистки отново бяха там, имаше доста медийно присъствие и професионални фотографи с огромни обективи и въобще имах чувството, че това е финалната маса на някой доста по-престижен и скъп турнир. Но тези неща не трябваше да ме разсейват - по-скоро се опитвах да се съсредоточа върху чип стаковете на противниците и моята позиция спрямо тях, които според мен бяха най-важното нещо в тази фаза на турнира.

Имаше двама чип лидери с по около 400к, един с 250к, трима между които и аз с средни стакове, но само около 15-17 големи блайнда и двама играчи с къси стакове. Очаквах много ол ин ходове още от самото начало, аз също трябваше да мисля в тази насока, за да увелича или поне запязя стака си. Нямах никакво намерение да чакам някой да отпада (въпреки че имаше човек само с 5 големи блайнда) и при първа възможност смятах да атакувам.

Първата възможност се появи още първата ръка - всички до мен фолднаха и от средна позиция аз рейзнах 2.5 ББ с AQ офсют. Бутона обаче влезе ол ин и аз бях изправен пред трудно решение. Това беше единствения човек на масата срещу когото не исках да играя в тази ситуация. Той беше един от средните стакове, сравнително тайт и знаех че играе от скоро и това не само че му е първа финална маса, но и първи сериозен турнир на живо. Не ми се вярваше да опитва някакви рисковани ходове още в първата ръка за деня. В най-добрия случай той щеше да е с JJ или ТТ и пак да изоставам малко. Тук реших да фолдна и мисля, че това беше добър фолд тъй като след турнира, човека ми каза, че е имал АК.




В рамките на първия час и половина от масата отпаднаха 4 човека! В суматохата аз успях да се удвоя, като си бутнах чиповете с 67 сютед от кът оф, същия човек срещу когото фолднах плати с АК, но флопа ме покри здраво като се отвори Т 9 8 и направих стрейт. С още няколко умели маневри без шоудаун успях да вдигна стака си до към 300к и в продължение на следващите над 2 часа играхме 4 човека с почти равни стакове. Играта беше супер интересна за мен, тъй като търсех постоянен баланс между това да крада блайндове за да пазя стака си и същевременно да не поемам излишни рискове, тъй като скока в парите от 4-то до 3-то място беше значителен.

В един момент обаче нещата се отприщиха, първо отпадна финландеца, който на няколко пъти се удвояваше след като беше много назад, а след това естонеца загуби няколко последователни ръце първо срещу поляка и после срещу мен и така с равни стакове от по 800 000 се стихна до хедс ап. Блайндовете бяха 20000/40000 т.е. нещата можеха да се превърнат в рулетка, затова с поляка се разбрахме да направим сделка за по 16000 евро на всеки и да играем за 2000 евро и купата.

За съжаление хедс ап-а се разви доста зле за мен. Естествено и двамата участвахме във всяка ръка, с всякакви карти, но аз по никакъв начин не се конектвах с флопа и в единствената ръка в която направих някаква комбинация, той успя да ме бие до ривъра. Стака ми падна до под 500 000 и вече нямаше време за губене. Той рейзна минимално до 80000 от малкия блайнд, аз видях К в ръката си и влязох ол ин и той моментално ме плати. Аз отворих К3, а той 88 - флопа донесе някаква надежда като падна К, но още на търна пристигна осмица и това беше краят. Поздравления за Кристоф Заяц, който игра наистина добре през целия турнир и накрая спечели!

Като цяло мога да кажа само добри думи за целия турнир и организацията. Супер добра структура, добър микс от компетентни играчи и риби, страхотна организация в стил Betfair и много любезни домакини от казиното. След турнира имаше парти организирано от Betfair, на което се изпи доста алкохол - това беше неминуемо след като по-голяма част от присъстващите бяха руски покер професионалисти, които някак си бяха успели да останат трезви 3 дена, за да могат да играят. Получи се доста весело :)


Успех край масите!



1 коментар: