събота, 17 април 2010 г.

Betfair Poker LIVE! Tallinn

И така дойде време за поредния турнир на живо. Честно казано тръгнах за турнира в доста минорно настроение. Мога уверено да кажа, че десетте дена преди турнира бяха най-тежките в цялата ми покер кариера. Имах дни с рекордни загуби на кеш масите, в сит анд го турнирите както се казва "ме убиха от бой" и единствено няколко задоволителни турнирни резултата ме спасиха от това да ударя дъното. Въпреки това в нито един момент не загубих увереност в играта си - все пак разликата от около $17 000 в моя вреда от кеш масите, която Holdem Manager ми показваше само за all in ситуациите ясно показваше, че ужасния суинг се дължи не толкова на лоша игра от моя страна, колкото на невероята последователност от ръце, където късмета ми изневерява. Все пак реших, че ми е нужна абсолютна почивка от какъвто и да е допир с онлайн покер и въобще с компютър и затова оставих лаптопа си в къщи, което сега оценявам като много добър ход.

Да се стигне от Варна до Талин не е никак проста задача. Миналата година, когато посетих този град за първи път за един от турнирите на EMOP сериите, трябваше да отида първо до София и после да изтърпя почти 9 часов полет с едно прикачване, за да се добера до там. Този път избрах друга стратегия - вместо да умирам от скука по разни летища, по-добре беше да превърна пътуването в нещо като приключение. Навих набързо мой добър приятел да се присъедини и съставихме следния план: Варна - Букурещ с кола, там оставяме колата някъде по улиците и хващаме самолета за Хелзинки. В Хелзинки преспиваме (и се напиваме) при една приятелка (Жени мерси за гостоприемството) и после хващаме ферибота за Талин (само 2 часа). Този план проработи чудесно и ето ме в Талин.





Веднага проверих какво става в казиното - след един час почваше сателит за мейн ивента. Питах менаджера ще ми платят ли пари ако се класирам пак - 'конечно' каза той :) Нямаше какво друго да правя и без това (моя приятел се беше качил на друг ферибот и беше забил към Стокхолм за да се види с едни други приятели и щеше да се появи след два дена) и се записах за сателита пълен с рибки и след няколко часа игра вече имах 500 евро джобни :)

През това време се появи моя приятел Динос известен на сайта на Betfair като The Klup, който ме изчака да свърша с покера и направихме голяма обиколка на заведенията в Талин, които се оказаха пълни с готини млади хора, които купонясваха на ужасна за моите вкусове музика. Динос беше чудесна компания и изкарахме супер вечер, но трябваше и да починем преди турнира, така че към пет вече спях в леглото.

На другия ден към обед, Betfair бяха организирали цял автобус за нас, за обиколка из Талин, в която се включих с удоволствие и научих доста интересни неща за историята на този стар град, както и Естония като цяло.





И така наближи 6 часа и дойде време за игра... Но за това в следващия пост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар